maanantai 3. elokuuta 2015

Brecon syksyn agikauden avaus!

Tänään päästiin sitten ihan kunnolla aloittamaan Brecon kanssa kesätauon jälkeen treeni kausi mkavan harrastuksen parissa, agilityssä.
Kesätauko oli tehnyt erittäin hyvää samoin kun Vappu Alatalon luento kisoihin valmistautumisesta joka ylettyy ihan treeneihin ja treeni rutiineihin asti. Päätin sitten vetästä ihan uuden vaihteen silmään näin kauden aluksi ja pistää rutiineita uusiksi sekä yrittää parannela meidän tapoja treenata ja valmistautua treenaamiseen.

Aloitettiin siis normaaliin tapaan jo kevällä opetelluista hallituista lämmittelyistä ja siitä kevyttä tottista jotta saadaan kontakti heti kättelyssä yhteiseksi että homma toimisi sitten hallissakin. Samoin vein tällä kertaa jo ennakkoon halliin kevythäkin sillä päätin että nyt alkaa Brecon hallissa huutamiselle tulla loppu ja poika saa pysyä housuissaan odotellessaan omaa vuoroa. 
Häkki toimi itseasiassa todella hyvin ja poika rauhoittui sinne yllättävän hyvin. Tietysti vielä kierrosten noustetta sieltäkin kuului haukuntaa mutta eiköhän se siitä kun tulee tavaksi.

Samoin onneksemme treenin aloitus oli meidän valmentajan Miankin puolesta startteihin ja radalle lähtöihin painottuva alkutreeni, johon olen päättänyt ottaa hihnan sekä ketjun jotta radalle menosta saadaan hallittua. On Brecolla joskus ollut tapana vähän karkailla radalle tekemään ihan omia kieppejä sekä muutama este ennen lupia. Hienosti siis alkoi tänään paikalla olo harjoitukset ja lähtöihin hihnassa menot. Huomasin heti miten paljon paremmin Breco oli kontaktissa ja hallinnassa kun piti oikeasti keskittyä sekä hökellyksen alkaessa oli hihnassa pieni pakote. 

Siitä jatkettiinkin puomi treeniin. Puomi on ollut meillä valmennusryhmässä jo pitkään ns. kotiläksynä. Tarkoitus on ollut saada koirat irtoamaan itsenäisesti puomille ja siitä jäämään kontaktille ohjaajan jäädessä puomin alkuun. Breco ei ole koskaan sitä tehnyt tähän asti treeneissä vaikka sitä on jankutettu ja toistettu kerta toisensa jälkeen. Tässä taas huomasi että kesätauko teki erittäin hyvää sillä ilman ennakko oletuksia sekä odotuksia poju veti puomin puhtaasti itsenäisesti loppuun asti. WAU! Toinen toisto tehtiinkin sitten vielä vahvistavasti eli paljon palkkaa vaan sinne ilman että tiesi sen sinne menneen että vahvistetaan ajatusta että kannattaa sinne mennä aina katsomaan olisiko siellä jotain tai tulisiko sinne palkkaa.

Treenin loppuun meillä olikin lyhyttä rata treeniä. Hieman siinä rupesi Brecolla kärsivällisyys loppumaan ja lievästi näkyi jo väsymystä kun alkoi radalla komentaa ja haukkua minulle. Tulee siis vielä hieman lyhentää rata pätkillä palkkaamista ja tihentää kehumista kun siitä Breco niin kivasti palkkaantuu. Radalla kuitenkin todella hienot kontaktit A:lla samoin kun irtoamisessa on tullut jo paljon edistymistä.

Tästä on erittäin hyvä aloittaa kausi vaikkakin heti ensi viikolla jää treenit väliin näyttely reissun vuoksi, mutta ei siinä mitään täysii mennään ja maaliin tullaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti