keskiviikko 14. elokuuta 2013

Breco ja agility

Meillä on siis pitkään ollut jo haaveissa että päästäisiin Brecon kanssa kokeilemaan agilityä ja mahdollisesti myös harrastamaan sitä, mutta kaikkiin helsingin agility seuroihin ollessani yhteydessä olen saanut vastaukseksi ettei näin nuorelle koiralle ole ryhmää tai mahdollisuutta päästä lajia kokeilemaan eikä ole edes alottavia ryhmiä lähiaikoina tulossa. Joudumme sitten petttymään että emme pääse minnekään ja otin sitten asian puheeksi Brecon kasvattajan kanssa, joka sitten kertoi että hänen erään kasvattinsa omistaja omistaa yrityksen joka tuottaa koirakoulutuspalveluita sekä heillä on agilityä. Agilitystä kyseyisellä ihmisellä olisi erittäin pitkä kokemus tausta ja historia niin sen opettamisesta kuin agilityn harrastamisesta sekä kisaamisesta. Kasvattaja siis kannusti minua ottamaan tähän ihmiseen yhteyttä ja saimme sovittua viestitse että menemme Brecon kanssa kokeilemaan lajia.

Tänään se odotettu päivä sitten koitti ja pääsimme heti aamusta käymään Brecon kanssa agility hallissa. Alkuun kävimme kouluttajan kanssa hieman tautaa läpi. Kävi muuten ilmi että tällä kouluttajalla on Brecon mummo kotonaan. (:
Aloitimme pienellä putki harjoituksella, eikä Brecolla ollut ongelmia ollenkaan putken kanssa kun putki oli suorana. Hieman putkeen mutkaa tehdessä toisesta suunnasta tullessa ei mitään ongelmaa mutta takaisin päin kokeillessa Breco hyppi putken päälle mutta kuitenkin tajusi nopeasti että siitähän pitää mennä läpi ja suoriutui todella hyvin. Kuitenkin erinomaiset suoritukset ensikertalaiselle ja se energia sekä into mikä tuossa koirassa oli niin oli täysin käsin kosketeltavaa. Sitten siirryi kokeilemaan hyppyä hyvin matalalla puomilla, joka sekin oli jo Brecolle huippu juttu ja muutaman toiston jälkee Breco jo tarjosi hyppyä itse kerta toisensa jälkeen koko ajan pidemmältä matkalta. Pääsimme kokeilemaan matalaa puolia sekä pientä a-estettä joissa kummassakaan ei ollut ongelmaa, ei pelosta tietoakaan tai minkäänlaista arkuutta havaittavissa. Loppuun teimme putki-hyppy yhdistelmää ja siinä koira vasta liekeissä oli.

Koirasta näki miten innoissaan se oli tajutessaan asioita joita siltä haluttiinkin nähdä, ja se energia millä Breco ensikertalaiseksi teki. Saimme myös kouluttajalta erinomaista palautetta koira motivaatiosta päästä tekemään hommia ja oppimaan uutta sekä saimme erittäin kannustavaa palautetta mahdolliselle jatkamiselle lajin parissa ja koiran mahdollisuudesta kehittyä lajissa. Ihanaa saada tuosta tämän tasoista palautetta! Ohjaajanakin sain hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen sekä mukavaa palautetta varmasta otteesta koiraan sekä hyvästä palkkaamisesta ja suhteesta koiraan.
Arvelinkin että agility saattaisi olla hyvä vaihtoehto Brecolle jolla on energiaa vaikka muille jakaa. 

Treenin loputtua saimme kuulla mahtavia uutisia; pääsemme Brecon kanssa jatkuvaan tavoitteelliseen nuortenkoirien agilityryhmään joka alkaa jo tulevana sunnuntaina. Emme kyllä valitettavasti pääse ensimmäisiin treeneihin sillä olemme virossa näyttelyreissulla mutta vajaan kahden viikon päästä alkaa sitten Brecolla oikea agilityn parissa harrastaminen ja yhteisen taipaleen aloittaminen tämän lajin osalta. 

Tässä näin lyhyesti uusimmat kuulumiset ja lisää varmasti tulee kuulumisia kunhan kotiudumme sunnuntaina viron reissulta ja Jeroom palaa lomalta kotiin sunnuntaina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti